Frequently Asked Questions

Waarom kiezen voor LED?

Informeren, animeren, inspireren of aantrekken, we willen het allemaal in onze communicatie. Maar als het op reclame aankomt dan moet jouw boodschap of merk vooral onderscheidend zijn van al de rest. De inhoud en vormgeving van jouw boodschap is belangrijk, maar wat ben je met sterke content als je deze visueel niet ten volle kan tonen? Zonde!

Daarom is de keuze voor een gepaste LED toepassing zo belangrijk. Met een helder, levendig en attractief opvallend scherm trek je meteen de aandacht van voorbijgangers. Het gaat zelfs verder dan dat. Met de juiste combinatie van beelden en kleuren neem je de voorbijgangers mee in jouw verhaal. Maar dat is niet het enige voordeel van een LED scherm. Daarnaast zijn LED’s milieuvriendelijk en gebruiksvriendelijk. LED schermen hebben een ruim kleurbereik dat perfect aan te passen valt aan elke situatie. Dit resulteert in een hoge helderheid en een grotere lichtintensiteit wat op zich weer resulteert in levendige en hierdoor opvallende schermen.

Wat is pixelpitch

Daarom is de keuze voor een gepaste LED toepassing zo belangrijk. Met een helder, levendig en attractief opvallend scherm trek je meteen de aandacht van voorbijgangers. Het gaat zelfs verder dan dat. Met de juiste combinatie van beelden en kleuren neem je de voorbijgangers mee in jouw verhaal. Maar dat is niet het enige voordeel van een LED scherm. Daarnaast zijn LED’s milieuvriendelijk en gebruiksvriendelijk. LED schermen hebben een ruim kleurbereik dat perfect aan te passen valt aan elke situatie. Dit resulteert in een hoge helderheid en een grotere lichtintensiteit wat op zich weer resulteert in levendige en hierdoor opvallende schermen.

Welke pixelpitch kies je het beste?

De pixelpitch zal niet enkel bepaald worden op basis van de kijkafstand en de afmeting van het LED scherm. Je weet best vooraf ook goed waarvoor je het LED scherm gaat gebruiken. Denk daarbij ook goed na over wat je wilt tonen op het LED scherm en hoeveel details er in de content aanwezig zijn. Voor content met veel details heb je een hogere resolutie nodig en dus een kleinere pixelpitch. Gebruik je het LED scherm buiten dan moet je rekening houden met de invloed van lichtinval.

Om jou een voorbeeld te geven hebben we de pixels in onderstaande afbeeldingen geaccentueerd . De eerste foto heeft een pixelpitch van 4mm, de tweede van 6mm en de derde van 8mm.

Hoe bereken je de resolutie?

Wanneer je de afmetingen en de pixelpitch van het LED scherm kent, kun je de resolutie berekenen. Doe je even mee?

Case 1
We hebben een scherm van 4m² of 156 cm H x 260 cm B
Met een pixelpitch van 10 mm SMD

Berekening
Hoogte: 1.560 mm /10 = 156 pixels
Breedte: 2.600 mm / 10 = 260 pixels
Totale Resolutie: 156 x 260 =  40.560 Pixels

Dit LED scherm heeft eerder een lage resolutie en is dan ook voornamelijk geschikt voor teksten , pictogrammen, logo’s en foto’s

Case 2
We hebben een scherm van 4m2 of 156 cm H x 260 cm B
Met een pixelpitch van 6 mm SMD

Berekening
Hoogte: 1.560 mm /  6 = 260 pixels H
Breedte: 2.600 mm / 6 = 433 pixels B
Totale Resolutie: 260 x 433 = 112.666 Pixels

Dit LED scherm heeft eerder een hoge resolutie en kan gebruikt worden voor alle toepassingen, waaronder video, live wedstrijden en film.

Wat voor type LED scherm heb ik nodig?

Voor elke situatie en toepassing zijn er verschillende type LED schermen die toegepast kunnen worden. Via onderstaande stappen kun je snel al een beeld vormen van welke LED toepassing voor jou geschikt kan zijn. Er zijn natuurlijk nog heel wat andere factoren waarmee je rekening mee moet houden, onze LED experts begeleiden jou graag verder, maar je kan al snel even deze stappen doorlopen:

Stap 1: Op welke locatie heb je het LED scherm nodig?  Binnen of buiten?
Stap 2: Wil je het LED scherm op meerdere locaties gebruiken of op 1 vaste plaats?

Oplossingen voor buiten:
Een vast LED scherm aan de gevel of een vaste LED totem.
Een mobiel LED scherm door middel van een LED trailer of een bloembak.

Oplossingen voor binnen:
Een vast LED scherm door een constructie in de showroom/bedrijfsgebouw.
Een vast LED scherm achter het raam of transparant LED.
Een mobiel LED scherm door een mobiele constructie of LED posters.

Hoe plaats ik reclame op het LED scherm?

Indien je voor een synchrone aansturing kiest, sluitje een externe videobron aan op het scherm. Het scherm zal dan real time te beelden weergeven die jij er naar door stuurt. Het scherm wordt als het ware je tweede beeldscherm. Voorbeeld: HDMI van je pc, dvd speler, videocamera,…

Bij een asynchrone aansturing wordt er een mediaplayer voor het scherm geplaatst, waar je de content kan in uploaden. De mediaplayer zal dan de content in loop afspelen. En combinatie van syncrhoon en asynchroon zijn ook mogelijk.

With asynchronous control the screen is connected to a media player, in which you upload the content and the media player will then play the uploaded content in a loop. A combination of synchronous and asynchronous control is possible as well.

Welke afmetingen zijn er?

Al onze LED schermen, met uitzondering van onze transparante en mesh LED schermen,  worden modulair opgebouwd met modules van 250 x 250. Hierdoor zijn alle afmetingen in een veelvoud van deze modules mogelijk. Dankzij onze in-house LED specialisten maken we onze constructies volledig in functie van de gewenste afmeting of vorm. Bij het ontwerp van een constructie van een LED scherm houden we wel vooraf rekening met de plaats waar deze wordt geïnstalleerd, zodat er steeds voldoende ruimte wordt gelaten voor de afkoeling van het LED scherm dankzij ventilatie.

Hoeveel kost een LED scherm?

Gezien de grote variatie in uitvoeringen en afmetingen, is elk project maatwerk. De prijzen zijn erg variabel per type LED scherm en gekozen pixelpitch. Een LED scherm aankopen is een belangrijke, grote, maar zeker ook een goede en duurzame invester­ing. Kies daarom voor een LED specialist met kennis, kwaliteit en betrouwbaarheid. Want wanneer u overweegt om een LED scherm aan te kopen dan is het van belang om rekening te houden met zeer uiteenlopende kwaliteitsverschillen. Het rendement van een LED scherm neemt net toe naarmate de duur van het gebruik. Zorg er dus daarom ook zeker voor dat het LED scherm steeds goed wordt onderhouden.

Mogelijkheid tot leasing

Heb je niet meteen de middelen om een LED scherm meteen aan te kopen dan zijn er enkele op­ties die u kunnen helpen bij de financiering van een LED scherm. Zo kan je een LED scherm leasen. Door een samenwerking met financiële partners kun je jouw investering over een langere periode verspreiden.

Wat is de levensduur van een LED scherm?

De levensduur van een LED scherm is afhankelijk de omgeving, toepassing maar vooral de kwaliteit van de LED technologie. LED schermen hebben een levensduur van 100.000 tot 120.000 uur en zijn in staat om 11 jaar lang 24 uur per dag te werken. Hou er wel rekening mee dat LED schermen meestal niet branden ti­jdens de nacht, waardoor de levensduur verlengt.

Heeft een LED scherm onderhoud nodig?

Hoewel je regelmatig hoort vertellen dat een LED scherm geen onderhoud nodig heeft, raden wij aan om dit toch op regelmatige basis te doen. Zeker de LED schermen buiten zijn onderhevig aan extreme weersomstan­digheden.

Het regelmatig schoonmaken van het scherm, zoals bijvoorbeeld het verwijderen van stof, draagt bij aan een goede koeling. Indien het scherm gebruikt wordt voor reclames, probeer dan te vermijden dat geruime tijd alleen wit of groen beeld wordt getoond. Op deze mani­er voorkom je grote stroompieken en verhitting van kabels. Dankzij de Brightness sensor wordt de helderheid van het scherm aangepast, wat opnieuw bijdraagt tot energiebespar­ing en een verlengde levensduur van het scherm. Net daarom is het belangrijk om ook de Brightness sensor regelmatig eens na te laten kijken.

Wat zijn circulaire LED schermen?

LED schermen zijn niet enkel duurzaam maar we maken ze ook nog eens circulair. Ons doel is om onze LED toepassingen zo hoogwaardig mogelijk te blijven inzetten, net daarom kunnen we onze LED schermen upgraden. Op deze manier blijven ze niet enkel een hoge tweedehandswaarde behouden, ze kunnen nadien ook makkelijk geassembleerd worden en omgevormd worden tot nieuwe producten. Onze materialen zijn zoveel als mogelijk recyclebaar of afbreekbaar.

Vraag een offerte

Trek de aandacht met attractieve en dynamische boodschappen. Genereer meer merkbekendheid en meer omzet.